Info

 

Zingen is brengen, delen…Passie!

Sarah D’hondt heeft een stevige reputatie als chansonnière.
Haar mooie en opvallende stem bezorgde haar de bijnaam Nachtegaal.

Deze nachtegaal vliegt al jaren van podium naar podium, rijfde ondertussen de Liesbeth Listprijs en buitenlandse invitaties binnen en dook met haar topteam meermaals de studio in.

Zowel bij het brengen van als tijdens haar zoeken naar verhalen bewijst Sarah D’hondt dat ze een nieuwsgierige en naturelle nachtegaal is en blijft!

Op een rijtje:

2024: Wie zoekt die vindt… Dit jaar staan er weinig publieke optredens op de agenda. Zo is er meer ruimte voor een aanloop naar 2025!  Zodra mogelijk, wordt het nieuwe programma aangekondigd via deze weg en sociale media.

2022 /2023 : Chansonnière Sarah D’hondt wordt uitgenodigd om een specifiek luisterprogramma uit te werken. De hoofdingrediënten zoals Frans chanson en topmuzikanten blijven en toch wordt dit project helemaal anders. Het programma is een ode aan chansonnière Barbara en ging 18 november voor een volle Minard (Gent) in première.

2020- 2021: Speciale tijden brengen bijzondere kansen. Vijf keer nodigen Sarah D’hondt en Stijn Bettens een gastmuzikant uit. Ontmoeten, spelen, delen. Het project ‘Het Sarah D’hondt Verbond’ is een geslaagd muzikaal dateplatform tussen muzikanten, publiek en diverse professionals uit de culturele sector.


Met een eerste programma en plaat (2016) ‘Souvenir’ vol herinneringen van toen en morgen toont deze straffe dame hoe ze niet alleen de stem en de stiel van het vertolken beheerst. Sarah D’hondt heeft ook het lef om op haar eentje deze plaat ‘Souvenir’ uit te brengen en mag dat tweemaal voor een uitverkochte Minard vieren.
Sarah D’hondt gaat in haar repertoire op zoek naar souvenirs uit het Franse repertoire. Ze vertolkt al deze kleine verhalen met een grote naturel en ook met haar bindteksten weet ze het publiek telkens te boeien en te ontroeren.

In 2018 vraagt ze opnieuw aan Stijn Bettens om bestaande liederen te arrangeren. De nachtegaal heeft immers een boeket aan chansons verzamelt uit het vertrouwde Franse repertoire en aangevuld met anderstalige muziek.
Het vertrouwde recept van verfijnde arrangementen, een nostalgisch repertoire en een topteam doet zijn werk. Al proeft ‘Collage’ deze keer vooral naar nieuwsgierigheid. Dit programma verzamelt namelijk op intieme wijze bijzondere kleuren: qua taal, klank én vertolking.

Beide programma’s kunnen geboekt worden.

Het programma ‘Collage‘ , wordt in quartet gebracht.

Naast Sarah D’hondt en trouwe compagnon Stijn Bettens, spelen ook Jean-Philippe Poncin en Frederik Vanden Berghe mee.

‘Souvenir’ kent drie formules:

– Volledige bezetting: Sarah D’hondt Sextet met eventueel het gezelschap van een danser. NIET MEER TE BOEKEN NA OKTOBER 2023!

– Sarah D’hondt Quartet houdt het iets kleiner maar toch groots genoeg om de plaat voor grotere groepen te vertolken. Dit quartet behoort al jaren tot de top binnen dit genre!

– Huiskamerconcerten of andere intimiteiten: Sarah D’hondt en Stijn Bettens (accordeon) brengen hun repertoire als duo.

Contacteer ons vrijblijvend met je wensen! Via de pagina ‘Contact’ vindt u alle gegevens.